Spas u zadnji čas

| 04.01.2019.

U današnje doba život bez e-maila je nezamisliv, ne samo da imamo jedan račun već zasigurno i nekoliko njih! Osobno koristim nekoliko e-mail računa, ali dakako najprometniji i onaj koji najviše koristim jest Gmail, kako poslovno, tako i privatno.

Koliko Vam se puta dogodilo da ste zabunom mail poslali krivoj osobi, zaboravili priložiti dokument ili jednostavno krivo napisali nečije ime u mailu? Znam, znam, milijun! Ponekad takva greška i nije bila od velike važnosti, a ponekad Vas je stajala posla ili nepotrebne neugodnosti, no u tim trenutcima definitivno ste poželjeli da imate opciju „undo“ i prekinete slanje e-maila.

Kao i za sve Google ima rješenje!

Unutar svog sistema Gmail sada nudi opciju poništenja slanja e-mailova. Već 2009. godine Google je ovu opciju uveo kao dio Gmail „labs“ eksperimenta, a sada ta funkcija postaje osnovna usluga. Ono što trebate učiniti, kako biste ju mogli koristiti jest: otići u glavne postavke koje se nalaze u gornjem desnom kutu; u općim postavkama (general) pronaći „UNDO SEND“, te odabrati „enable undo send“. Obratite pažnju na to da mail možete poništiti unutar maksimalno 30 sekundi.

Osim vremenskog ograničenja tu je i ono da je za sada ova opcija dostupna samo na desktop verziji Gmail-a, tako da ako e-mailove šaljete s mobitela i dalje morate biti oprezni jer tu greškama nema mjesta. Google najavljuje kako će ova opcija uskoro biti dostupna i na mobilnoj verziji Gmail-a, ali o točnom datumu još nema govora.

Više priča ispod

Natrag